info@illatstudio.hu +36 30 9404 208 , +36 1 3410 743

Az Illatmarketing az illatok erejét hasznosítja


Teljesen mindegy, hogy mit gondolunk, vagy mit teszünk egy biztos: Az újonnan érzékelt illatok üzeneteit az orr a másodperc tört része alatt rögzíti és értékeli. Kellemes, vagy kellemetlen? Veszély érzetét kelti, vagy sem? Közeledésre, vagy menekülésre ösztönöz? Minden lélegzetvétel szaglás is egyben. Az ember egész életén át szagol, illatokat érez. Nem tudunk levegővétel nélkül élni és így folyamatosan fogékonyak vagyunk az illatok üzeneteire.

Az érzékelési központunk az agytörzsben, az illatinformációkat villámgyorsan és teljesen automatikusan kiértékeli és utasításokat ad különböző cselekvésekre. Az illatok tehát irányítják tetteinket, de mivel ez motoros működés agyunkban, ezért tudatunkkal nem tudjuk befolyásolni.

Továbbá az ember az illatokat, bizonyos helyekkel, tapasztalatokkal és érzelmi benyomásokkal társítja. Ily módon lehetséges, hogy az „illatjelek” bizonyos érzéseket és érzelmeket váltanak ki bennünk. Az Illatmarketing ezeket a jeleket használja a pozitív érzések és érzelmek kiváltására.


Mindig menj az orrod után!


Mit tesz az emberrel az illat és hogyan? Az illat egy láthatatlan eladó, mely átalakítja a helyiségek komfort érzetét.

- Élénkítő: tanfolyam termekben, tanulási szituációkban, értekezleteken
- Nyugtató: orvosi, kórházi várótermekben, olvasótermekbe, relaxációs helységekben
- Ösztönző: bejáratoknál, üzletekbe, fitnesztermekben
- Segíti a koncentrációt: kiállításokon, bemutatótermekben, múzeumokban
- Étvágygerjesztő: éttermekben, bárokban, büfékben, szupermarketekben
- Semlegesíti a kellemetlen szagokat: oktató termekben, öltözőkben, tornatermekben.


Minden illatozik


Az IllatStudio Budapest már több mint ezer felhasználónál hajtott végre sikeres projektet: gyógyszertárakban, fitnesz-termekben, hotelekben és panziókban, Irodákban, orvosi rendelőkben, autókereskedésekben, butikokban és bevásárlóközpontokban, sportüzletekben, éttermekben, idősotthonokban, kórházakban és szanatóriumokban.

Az illatosítás nem ismer határokat: Minden olyan hely, ahol az a cél, hogy az ügyfél, a vevő, a páciens, vagy a munkatárs otthonoson és kellemesen érezze magát, az IllatStudio Budapest tevékenységi területének számít. Örömünkre szolgál, ha kapcsolatba lép velünk!


A kellemes illatok hatásai!


A jó illat sokféle változást indíthat el. Mi emberek elsősorban érzelmileg reagálunk az illatok hatásaira és tudat alatt megváltozik a viselkedésünk és hozzáállásunk különböző szituációkban.

Ahol jó az illat
- ott a hangulat jobbá válik,
- ott az emberek jól és otthonosan kezdik érezni magukat,
- ott több időt töltenek el, hosszabb ideig időznek,
- ott többet vásárolnak és fogyasztanak,
- oda gyakrabban visszatér mindenki
- ott az érződik, hogy minőségi termékek és szolgáltatások vannak.

Így tehát az illat egy innovatív marketing eszközzé válik, mely sikeressé teszi a márka-termék menedzsmentet és az ügyfelekkel történő non-verbális kommunikációt. Előnyök az Ön számára. Ezek az Ön kezében vannak – illetve a levegőben! A nagyobb ügyfél elégedettség, gyakoribb és több értékesítést és versenyelőnyt jelent.

Legyen Önnek is illatos cége

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha Ön is szeretne jobb környezetben dolgozni, ha szeretne jobb első benyomást kelteni vásárlóiban, partnereiben, ügyfeleiben.